Actionfyllda onlinespel

Vad lämpar sig bättre att spela online än ett riktigt spännande actionspel? Det är inte konstigt att just actionspelen kommit att bli så populära. Ofta spelar man mot varandra men det går också att spela tillsammans och på det sättet samarbeta för att kunna nå sina mål. Tack vare den förbättring av grafiken som skett de senaste åren är det numera verkligare än någonsin tidigare när man gör upp med andra spelare över nätet.

Det finns många typer av actionspel online. De allra mest populära är de så kallade FPS-spelen som är en förkortning för first person shooter. I de spelen händer det mycket och det krävs en oerhörd skicklighet för att kunna dominera slagfälten i dessa spel.

Call of Duty

Det är svårt att tala om actionspel online och inte ta upp Call of Duty. Spelserien Call of Duty förkortar man ofta med CoD och sedan det första spelet släpptes i början av 00-talet har det lockat spelare från hela världen. Det blev snabbt populärt eftersom att det var så verklighetstroget. Man tog det hela till en ny nivå om man jämförde med andra populära krigsspel på den tiden så som Counter-Strike. Det har sedan det första spelet släppts en stor mängd olika spel i serien. Det är nog få spel förutom sportspelen som faktiskt kan konkurrera med CoD om antal spel i en serie. De räknas i dagsläget till 23 stycken om man räknar in alla specialversioner.

Det senaste spelet heter Call of Duty: Advanced Warfare och har slagit igenom ordentligt bland onlinecommunityt. Det kommer även strax att komma ett nytt CoD som heter Black Ops 3 och tillhör givetvis samma serie som Black Ops 1 och 2.

Battlefield

En annan actionspäckad jätte på marknaden är Battlefield. Battlefield-serien har blivit en av de mest välsålda spelserierna i världen. Något som är lite extra häftigt med det är att det är svenska DICE som ligger bakom spelet. Det senaste släppet i serien är Battlefield Hardline. Det är intressant för att de har valt att frångå de klassiska stora slagfälten i militärstuk och har istället valt att striden ska utspela sig mellan kriminella och polisen. Ett bra spel med riktigt goda möjligheter till onlinespel.