Call of Duty

Finns det något som säger FPS-action så mycket som Call of Duty-serien? Ända sedan första spelet lanserades 2003 har man som speltokig förstått att det skulle kunna bli något riktigt stort av spelet. Det har blivit en enorm framgång och det verkar som att man aldrig kommer att sluta göra nya spel i serien. Det verkar tvärtom som att man faktiskt ökar på takten. Med tanke på framgångarna vore det snarare konstigt med något annat än full fart framåt.

Det rör sig om ett flertal spelutvecklare som legat bakom spelen. Det är tydligt att man inte varit rädda för att ta hjälp av andra aktörer och kanske är det detta som delvis gjort att spelen blivit så framgångsrika som de blivit. Många pekar på Infinity Ward som den huvudsakliga spelutvecklaren. De har minst sagt lång erfarenhet av liknande spel. Det är nämligen Infinity Ward som legat bakom Medal of Honor. Det är värt att nämna att Inifnity Ward blev uppköpta av utgivaren Activision direkt efter att man tagit fram det första spelet i Call of Duty-serien.

Uppdelat i tre kategorier

Call of Duty-spelen kan man dela upp i tre olika kategorier. Man kan säga att de håller på med tre olika spelserier som man faktiskt kan ge ut lite om vartannat även om den första som handlar om andra världskriget inte kommit ut på flera år. Man brukar lite generaliserande dela upp spelen i kategorierna: andra världskriget, kalla kriget och de spel som utspelar sig i modern tid. Den om andra världskriget brukar helt enkelt heta Call of Duty, den om kalla kriget Black Ops som syftar på att uppdragen är hemliga och ska gå under radarn. Spelen som ska utspela sig kring nutid kallas beskrivande för Modern Warfare.

Aktuellt

Just nu håller man på med releasen av Call of Duty: Black Ops III. Det är ett spel som nog de allra flesta har oerhört höga förväntningar på. Det har inte varit ett problem för teamen bakom tidigare Call of Duty-släpp och lär inte heller vara det den här gången. En lite rolig grej är att man lagt ned lite extra energi på zombieläget i spelet.