Fantasyspel på nätet

Visste du att du kan spela fantasyspel på nätet utan att behöva betala en krona? Fantasygenren är ofta förknippad med påkostade spel och tung grafik. Vad många inte vet är att det finns en hel del att välja på när det kommer till fantasyspel online som dessutom inte kostar något att spela.

Man kan säga att genren består av två typer av spel. Den ena är gratis och är lite mer simpel till sin utformning. Den andra kostar pengar och är mer avancerad och inte sällan med en riktigt bra grafik.

Det finns mycket man kan säga om fantasyspel som sådana. Man kan nog anta att fantasyfanatikerna är de mest trogna spelarna. Fantasyspelen är ofta uppbyggda på ett sådant sätt att man blir sugen på att spela väldigt mycket. Oavsett vilken av de två fantasyspeltyperna det handlar om brukar det röra sig om en karaktär som man ska förbättra. Det gör att dessa spel skiljer sig från till exempel FPS-spel där man spelar med i princip samma förutsättningar rent spelkaraktärsmässigt oavsett om man är nybörjare eller inte.

Upplägget där man hela tiden jagar efter att levla upp sin karaktär och även ständigt bättra på sin vapenarsenal i vad man har i ryggsäcken gör att många tycker det är så kul och motiverande att spela att man helt enkelt inte vill sluta.

Gratisspel online

Det tar inte på många sekunder innan du lyckats hitta ett fantasyspel online om du vet hur du ska leta. Det första du behöver är så klart en spelsida. De flesta gillar att hitta tillbaka till samma sida då man efter ett tag börjar känna sig bekväm med en specifik sådan.

Vad många brukar vilja göra med fantasyspel är att hitta spel som går att spela tillsammans med andra människor över hela världen. Under mitten av 00-talet var det detta som skulle komma att göra fantasyspelande till en så vanlig företeelse.

Ett gratisspel som verkligen blev jättestort är Tibia. Än idag är det oerhört många som spelar Tibia dagligen världen över. Om du gillar fantasy och spel där huvudmålet är att förbättra din karaktär bör du absolut kolla in det här mästerverket. Skulle du verkligen älska spelet sedan går det att få en ännu bättre spelupplevelse genom att köpa premium. Det går dock alldeles utmärkt att spela utan premiumversionen också.

World of Warcraft

När WoW kom blev det snabbt ett av världens största spel. Av många har det beskrivits som världens mest beroendeframkallande spel. Frågar man även de som spelar är det många som håller med om den beskrivningen. Förklaringen man får då är ofta att det helt enkelt är så roligt att man inte vill lägga av.

I WoW reser du runt i en fantasyvärld och slåss mot motstånd. Huvudmålet är egentligen att göra din karaktär så bra som möjligt. WoW är uppbyggt med ett riktigt onlinetänk. Det gör att det finns riktigt goda möjligheter till social interaktion. Många har en hel del riktigt bra vänner i spelet som även blir till vänner i verkliga livet. Man skapar ofta olika guilds som håller ihop och gör quests tillsammans för att på så sätt kunna bli än mer framgångsrika i spelet. Det är dessutom ett utmärkt sätt att lära sig engelska på.