Kända onlinespelstillverkare

Det finns många olika typer av onlinespel. Ofta är vissa spelutvecklare mer inriktade på en särskild typ av spel. Det finns en hel del intressanta aktörer på denna ständigt expanderande marknad. En riktigt klassisk utvecklare är CipSoft. Spelutvecklaren som startade sin verksamhet 2001 har särskilt en otrolig framgång. Det var nämligen CipSoft som tog fram äventyrsspelet Tibia. Tibia är ett så pass omtyckt spel som folk verkligen fastnar i att många är beredda att betala för det även om det finns en välfungerande gratisversion. Det är bland annat detta som gjort att CipSoft 2012 kunde dra in nästan 9 miljoner euro. Det finns med andra ord möjligheter att bli stora i denna bransch. Det som gör det otroligt är att Tibia är ett väldigt simpelt spel med en enkel grafik. Kontrasterna är stora mellan Tibia och många andra konkurrenter där man måste köpa spelet så som exempelvis World of Warcraft.

Tillverkare av spelautomater

Det här är en alltmer betydande del av onlinespelandet. Spelautomaterna är den del av onlinespelsbranschen som växer snabbast. Därför är det också extra intressant att ta sig en titt på vilka det faktiskt är som ligger bakom utvecklandet av dessa nya och moderna spel som på något sätt lyckats ta världen med storm.

Det här är ett ämne som är extra intressant för svenskar. Det är nämligen så att svenskar är oerhört framstående inom branschen och sett till landets storlek faktiskt marknadsledande. Eftersom att det finns vissa lagliga problem med just så kallade lotterispel då det finns ett sorts monopol av svenska staten är delar av dessa bolags verksamhet förlagd till utlandet, inte minst Malta och Storbritannien. Det är dock vanligt att de fortfarande har kvar sina svenska kontor för att kunna locka svensk specialistkompetens.

Det största svenska spelbolaget är Net Entertainment som växte sig starka på marknaden oerhört fort. Man har tagit fram flera populära titlar såsom: Gonzo’s Quest, Mega Fortune, Starburst, Aliens – The video slot och South Park. Gillar du att spela videoslottar känner du garanterat igen åtminstone några av de här titlarna.

En annan spännande svensk tillverkare är uppstickaren Thunderkick. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm och man innehar som så många andra en maltesisk spellicens. Thunderkick är på kraftig uppgång och beräknas kunna ge de riktigt stora fiskarna en fight inom den närmaste framtiden.