Net Entertainment

Det börjar vara längesedan som privatpersoner började köpa datorer. När folk började få hem datorerna ville de såklart också använda dem till spel. Som ett brev på posten börjades det därmed att utvecklas spel i rekordtakt. Marknaden för spel växte säkert och har idag blivit helt enorm. Det finns ingen spelkonsol som egentligen kan slåss med PC:n om man verkligen bygger en avancerad speldator. Det går att lägga ned i princip hur mycket pengar som helst för att få en riktigt bra speldator. För de flesta räcker det däremot med en helt okej dator.

Vissa PC-spel har så klart blivit mer populära än andra. Här nedan kan du läsa om några.

Strategispel

En del spel tycker folk gör sig ganska bra på spelkonsoler. Det är nog oerhört få som föredrar att lira ett realtidsstrategispel på en konsol. Datamusen passar perfekt till att röra enheter på slagfältet och att bygga upp sitt samhälle. Det har gjort att realstrategispelen blivit populära på datorer. Det finns mängder av spel som är väldigt populära här.

Det kanske mest kända är Age of Empires II även om det var väldigt längesedan det släpptes. Ett annat riktigt stort strategispel som är lite modernare är Starcraft II som var uppföljaren till det omåttligt populära spelet Starcraft I som lanserades så tidigt som 1998 av Blizzard. Ett annat populärt RTS-spel är Warcraft, även det utvecklat av Blizzard.

FPS-spel

FPS står för first person shooter som är en beskrivande term på den typen av spel. Det förmodligen mest kända FPS-spelet är Counter-Strike som fick miljontals av spelare att sätta sig framför datorn och spela online med och mot kompisar. Counter-Strike är oerhört stort än idag och omsätter enorma summor pengar. Är du duktig på att spela CS finns det enorma karriärmöjligheter och det finns idag människor som tjänar miljoner på det.

Dota

Dota är ett av de mest populära spelen som kommit till PC. Det är ett actionspel med fokus på strategi. Dota är en vidarebyggnad på de omåttligt populära Warcraftspelen. Dota 2 kom 2012. Det är ett spel där det gäller att vara smart men också snabb på handen. Det är lätt att förstå varför spelet är så omtyckt.