Onlinebaserade dataspel

Den som hade en dator med bredbandsuppkoppling under mitten av 2000-talet är säkerligen väl bekant med fenomenet onlinespel. Det var nämligen under den tiden som det började ploppa upp mängder av sidor som erbjöd användarna att gratis spela spelen på sidan. Många av de sidorna som blev stora på den tiden finns kvar än idag och stillar spelsugna internetanvändares spelsug. Det finns många spel som blivit väldigt omtyckta på kort tid. Ett exempel är så klart Mafia Battle som låter dig göra upp i den undre världen.

Välj och vraka bland webbsidor

Eftersom att den här typen av spel inte tar upp alltför stor plats på servrarna är det många sidor som har råd att ha uppe en massa spel. Vilken sida du väljer kommer att påverka vilka sorts spel du kan spela väldigt mycket. Det kan vara så att ett spel finns på en sida men inte på en annan. Det finns gott om spelsidor som har svenskt ursprung.

En av de mer kända spelsidorna heter spela.se. Den här sidan är på många sätt en väldigt klassisk spelsida sett till upplägget, de flesta fungerar ungefär likadant. När du väl är inne på sidan kan du enkelt navigera runt för att hitta den speltyp du tycker om. Då gör du enklast i att välja kategorier och därifrån klicka dig vidare och hitta rätt kategori för just dig och ditt aktuella humör. Om du redan vet vad ett spel heter kan du istället enkelt skriva in det i sökfältet så kommer du att skickas direkt till just det spel du sökte efter.

En annan klassisk sida är jesper.nu som var väldigt stor redan i början av 2000-talet. Förutom spel kan du hitta en hel del annat skoj på sidan.

Särskild charm online

Onlinespelen har sällan lika bra grafik som de spel du faktiskt måste betala för och oftast köper i butik. Ändå är de oerhört populära. En stor bakomliggande orsak till onlinespelens popularitet är att de är så lättillgängliga. Du behöver bara bemöda dig med ett fåtal klick med musen så är du igång och spelar.