Onlinespel med sporttema

Sportspelen har aldrig riktigt tappat sin popularitet. Ända sedan EA Sports första släpp av NHL och FIFA har sportspelen verkligen lyckats hitta sin väg in i de svenska spelarnas hjärtan. Det finns många olika sportspel att välja mellan. I Sverige är det dock två sporter som helt och hållet dominerat den svenska spelmarknaden: ishockey och fotboll.

I till exempel USA är det av förståeliga skäl populärt med spel som avhandlar amerikansk fotboll och basket. Både Madden (amerikansk fotboll) och NBA (basket) är två riktigt bra spel men som inte riktigt lyckats slå igenom på den europeiska kontinenten. Fortsatt störst är FIFA som även varit just störst väldigt länge.

FIFA

Det är omöjligt att prata om sportspel utan att ta upp FIFA. Det fungerar så att FIFA släpper ett nytt spel varje år. Då uppdaterar de spelartrupperna och annat för att allt ska kännas mer aktuellt. Det sker också ständiga förbättringar när det kommer till spelet i sig.

En förändring som sker varje år är grafiken. EA Sports gör sitt bästa för att utveckla grafiken till att varje år bli mer och mer verklighetstrogen. FIFA 15 var en stor succé på många sätt och man har lyckats sälja väldigt många spel. En stor anledning till det är att man sett över onlineaspekten av spelandet och det går nu att vara med i diverse ligor online som fungerar ganska likt många riktiga europeiska seriemodeller och -system. FIFA 16 släpps redan någon gång under hösten.

Pro Evolution Soccer

Det här kan beskrivas som FIFA:s uppstudsiga lillebror som även han gör väldigt bra ifrån sig. Det är fortfarande FIFA som är störst i världen men PES har en hel del att erbjuda. Många gillar det annorlunda spelsystemet som är väldigt annorlunda jämfört med FIFA.

NHL

Många svenskar gillar att äga det senaste FIFA-spelet såväl som NHL. Ishockeyspelet NHL är ett klasspel rakt igenom och har även varit det under en längre tid. I likhet med FIFA har man insett att man måste utveckla ett välfungerande onlineläge för att få spelarna att fortsätta köpa spelen i NHL-serien. Eftersom att det är EA Sports som ligger bakom NHL såväl som FIFA påminner onlinespelsystemen en del om varandra.

Till NHL 16 har man lagt ned lite extra krut på att få spelet att kännas ännu verkligare än tidigare sett ur en taktisk synpunkt. Man har också velat få rörelserna på spelarna både med och utan puck att påminna mer om hur det faktiskt förhåller sig i verkligheten.