Populära Nintendospel

Nintendo är en riktig klassiker i tv-spelssammanhang. Även om Sony Playstation och Xbox släppt en hel del grymma spel är det något speciellt med Nintendo. De har valt en helt annan ingång till spel och det märks att det finns ordentligt stora mentalitetsskillnader. Nintendo har gett spelälskare mängder av spel att glädjas åt. De flesta har härliga minnen till Nintendospel. Det finns såklart vissa som är mer populära och kända än andra och det kan vara en god idé att ha lite extra bra koll på just dessa.

Golden Eye

Golden Eye är inte bara en av de mest populära bondfilmer som gjorts. Det blev också till ett tv-spel som är oförglömligt för så många som växte upp under 90-talet. Golden Eye som släpptes till Nintendo-64 är en klassiker som få kommer att glömma. Det som gjorde Golden Eye så bra var att man verkligen lyckades med multiplayerläget. Inget spel hade tidigare gjort det möjligt att med samma kvalité möta sina kompisar i en eldstrid. Det gick att spela fyra personer på samma tv och det hettade nog till ordentligt i många kompissoffor under slutet av 90-talet och i början av millennieskiftet. Dessutom fanns det ett väldigt utvecklat enspelarläge som följde filmens handling.

Mario Kart

Det här är en riktig klassiker än idag. Det finns något tidlöst med Mario Kart som gör att folk fortfarande vill spela det. Det gör ingenting att grafiken inte är lika bra som de nya spelen – det är något med Mario Kart som de nya spelen helt enkelt inte har. Det finns nästan en universell lag som säger att om man har ett Nintendo-64 så måste man också äga Mario Kart.

Super Mario 64

Här fick spelare följa med på den italienska rörmokaren Marios äventyr i 3D. Givetvis blev det hela till en succé och det har blivit till en klassiker som lever kvar än idag. Super Mario 64 är utan tvekan ett av de mest populära Nintendo-spelen.