Populära Xboxspel

Xbox är en av de riktiga giganterna på spelmarknaden. Det krävdes mod för Microsoft att ge sig in på konsolmarknaden. Visserligen hade man ordentliga finansiella muskler såväl som kunskapen inom företaget men det är allt annat än enkelt att slå sig in på en marknad så kontrollerad av giganter som Sonys Playstation och Nintendo. Med resultatet i hand kan man dock se att det släppts många härliga titlar till Xbox. Microsofts intåg i konsolkriget verkar med facit i hand verkligen ha haft positiva effekter på spelmarknaden, inte minst för konsumenterna. Det behövdes någon som kunde konkurrera med Playstation då Nintendo riktade in sig till en något annorlunda publik.

FIFA

Det finns nog få fotbollsälskare som inte tycker det är roligt att spela FIFA. Det är det perfekta spelet att lira mot sina kompisar. Det gäller dock att vara försiktig för det kan lätt hetta till. Skulle du och din kompis börja bråka skulle det inte vara den första vänskapen att brytas upp på grund av att någon fått en enkel straff på tilläggstid. Som bekant släpps det en ny upplaga av FIFA varje år. FIFA15 var en ordentlig succé och många tycker att 15 var en ordentlig uppryckning från FIFA14. Det återstår att se om EA Sports kan höja sig ytterligare ett snäpp till hösten då FIFA16 kommer att släppas.

HALO

HALO skulle komma att bli Xbox flaggskeppsspel. När första Xboxet kom syntes det ofta tillsammans med HALO. Allt annat vore konstigt med tanke på vilken kvalité det var på FPS-äventyret HALO. Sedan ettan kom har det släppts fler titlar i HALO-serien, något som gjort miljontals fans jorden över nöjda. När HALO3 släpptes till Xbox 360 innebar det en enorm succé. Det var då som internetspelandet verkligen tog fart och det var minst sagt många som spelade HALO på alla de möjliga servrarna som var igång under den tiden.

Call of Duty

Call of Duty är precis som Halo ett annat populärt FPS-spel som går att köpa till Xbox. Det finns dock stora skillnader mellan de båda titlarna och det är helt olika stilar på CoD och HALO. CoD har släppt många titlar som alla kommit att bli succéer. Den senaste i ordningen är Call of Duty: Black Ops III. När man om ett tag kan kolla tillbaka på försäljningssiffrorna är det troligt att det kommer vara ytterligare en succé precis som sina föregångare.