Xbox

De flesta känner till xboxen som en riktigt bra spelkonsol. När Microsoft funderade på om de skulle ge sig in på konsolmarknaden eller inte kan det inte ha varit ett lätt beslut att ta. Vid den tidpunkten hade Nintendo och Playstation växt sig oerhört starka. Man förstod direkt att det skulle krävas en hel del resurser för att kunna rucka på ovan nämnda jättar. Även med resurser skulle det vara en chansning. Man bestämde att man skulle köra och idag är det nog inget man ångrar. Man har lyckats växa sig jättestora och Xbox och uppföljaren Xbox360 har båda varit riktiga succéer. Man har inte riktigt få till samma försäljningssiffror med Xbox One som är den senaste konsolen att släppas. Det är ändå en riktigt bra spelmaskin man tagit fram med en enorm prestanda.

Första Xbox

Man lanserade Xbox 2001. Det var Microsoft som låg bakom så väl produktionen som lanseringen. Man ville så klart använda sig av sin expertis man anskaffat sig från utvecklingen av PC och lägga in den tekniken i Xboxen. Det var också något man delvis gjorde, vilket innebar att man skiljde sig ordentligt från Sonys Playstation. Tack vare likheterna med PC:n var det många som lyckades utveckla skickliga sätt att chippa xboxet och göra egna personliga versioner. Det var många som uppskattade dessa möjligheter även om det inte var Microsofts avsikt att privatpersoner skulle skapa egna program som spred sig. Dessutom innebar mycket av mjukvaran som togs fram att man kunde spela kopierade spel, vilket så klart påverkade försäljningen negativt.

Intressant var att man i xboxen också hade en nätverksport, något man inte hade på samma sätt i Nintendo Wii eller Sony Playstation 2.

Ett spel som förknippades väldigt mycket med Xbox var och är Halo. Man släppte det första spelet i serien tillsammans med första xboxen. Det mest sålda spelet till Xbox 1 är dock Halo 2. När det gäller själva konsolen har den sålt i mer än 24 miljoner exemplar sammanlagt.

Xbox 360

Man lyckades verkligen med att hänga med Sony i utvecklingen när man tog fram Xbox 360 som på allvar konkurrerade med PS3. Det fanns goda möjligheter till att spela online och det tillsammans med en fantastisk grafik gjorde att boxen blev populär. Dessutom var gränssnittet väldigt snyggt och användarvänligt något som uppskattades av spelarna.

Xbox One

Det här är det senaste tillskott i Xboxfamiljen. Det har inte riktigt varit en lika stor succé som den man hade med Xbox 360. Försäljningssiffrorna har däremot inte varit katastrofala. Precis som med Xbox 1 insåg man snabbt att man försökte ta ett för dyrt pris. I nuläget är Xbox One en hel del billigare än Sonys PS4 något man hoppas ska påverka försäljningssiffrorna på ett positivt sätt.